(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Mramorová bábovka
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 175 ml oleje, 2 vejce, 150 g cukru, 400 g polohrubé mouky, 1 prodopeč, 1 vanilkový cukr a kakao
Postup přípravy
Ušlehám vejce s cukrem a van.cukrem, pak přileju olej, pak přisypávám mouku smíchanou s prdopečem nastřídačku s mlékem. Po ušlehání oddělím 1/3 těsta bokem a tu obarvím asi 2 lžícemi kakaa. Ost. 2/3 těsta zůstane bílá.
Formu vymažu tukem a vysypu strouhankou.
Mramor docílím tím, že si formu rozdělím pomyslně na 4 kvadranty (jako hodiny - čtvrt , půl, třičtvrtě, celá) a podle těchto bodů dám naspod formy nejdřív po 1 lžíci kakaového těsta a na každý stříkanec kakaového přidám 2 lžíce bílého těsta, takto pokračuji až se mi to slije vše dohromady - POZOR NEMÍCHAT A NESPOJOVAT, spojí se samo, jinak máte po mramoru.
Peču na 180 st cca 45 minut,píchám špejlí.
Formu vymažu tukem a vysypu strouhankou.
Mramor docílím tím, že si formu rozdělím pomyslně na 4 kvadranty (jako hodiny - čtvrt , půl, třičtvrtě, celá) a podle těchto bodů dám naspod formy nejdřív po 1 lžíci kakaového těsta a na každý stříkanec kakaového přidám 2 lžíce bílého těsta, takto pokračuji až se mi to slije vše dohromady - POZOR NEMÍCHAT A NESPOJOVAT, spojí se samo, jinak máte po mramoru.
Peču na 180 st cca 45 minut,píchám špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
10. 3. 2021, 16:09
dobrý tip na mramorování
sissi2011
(upraveno)
20. 9. 2011, 22:14
S tím mramorováním, prima tip, určitě zkusím, díky za nápad.Zdraví Jitka
1234
(upraveno)
20. 8. 2010, 11:47
Super mramorování.Moc díky za radu
gonzar
(upraveno)
29. 7. 2010, 16:40